Naar inhoud

Geschiedenis

Historie Mannesmann en ruim 40 jaar Brüder Mannesmann gereedschappen.

De stamboom van de familie Mannesmann gaat terug naar Johann Heinrich Mannesmann, geboren in het jaar 1750.

Al sinds de 18e eeuw was de Mannesmann familie ondernemend actief, van de productie van vijlen voor de handel tot de ontwikkeling van nieuwe grondstoffen en productie methodes. De gebroeders deden uitvindingen, die tot vandaag de dag nog voortbestaan. Technologische visies en de verwezenlijking hiervan, baanbrekend voor die tijd, zoals de wereldwijd bekende naadloze buizen en het gaslicht, dat in de straten van economisch vooruitstrevende landen begin 19e eeuw voor verlichting zorgde.

Parallel daaraan vond in Remscheid de productie van landbouwmachines, vrachtauto’s en personenauto’s plaats. In 1920 werd Mannesmann automobielbedrijf KG in Remscheid in het Handelsregister ingeschreven.

Van 1914 tot 1916 vond de bouw van de nu historische villa plaats in Bliedinghausen, nu een stadsdeel van Remscheid. In dit historische bouwwerk bevond zich het bestuur van het familiebedrijf. Vandaag de dag is daar het hoofdkantoor gevestigd van Brüder Mannesmann AG.

In 1931 concentreren de gebroeders Alfred en Carl Mannesmann zich op de vestigingsplaats Remscheid en stichtten op de 14e juli 1931 de Brüder Mannesmann GmbH.

De handel in gereedschappen begon in 1977. Dit was het moment dat de gebroeders Schafstein aandelen in de huidige onderneming verworven. Handgereedschappen en doe-het-zelf producten werden geïmporteerd, later kwam daar de import van technische en elektrische machines bij.

Brüder Mannesmann Gereedschappen biedt de handel sinds die tijd twee gereedschapslijnen en rond 8000 verschillende soorten gereedschappen.

Green Line, hoogwaardige handgereedschappen, met veel producten geproduceerd conform DIN-ISO normering. TÜV en GS gekeurd en een 10-jarige fabrieksgarantie op alle handgereedschappen.

Actie Line, een uitgebreid assortiment hand- en elektro gereedschappen, geselecteerd voor de geëngageerde doe-het-zelver.